Badrummen

Lägger in några bilder på våra badrum.

Kakel, klinkers och golvvärme på nedervåningen.
Våtrumsmatta o tapet på övervåningen.  Ej golvvärme.

284086-56

284086-55

284086-54

284086-53

Nya gardiner!!!!

Visst blev det fint!!! Och visst är de snyggt sydda...

284086-51

284086-50

284086-52

Nu är det väl bara lite grönt som fattas i fönstrena. Och så har jag badrumsfönstret
och sovrumsgardin kvar. SEN är det klart!!!!

Så har det snart gått ett år...

...sen vi kom på att vi skulle bygga hus. Vi hade tittat oss omkring i den trakt där jobbet hastigt och lustigt tagit oss, och när vi inte fann något begagnat hus att köpa så kollade vi med kommunen de tomter som fanns närbeläget. De visade sig vara relativt billiga och låg dessutom fint. Att bygga var någonting vi inte ens drömt om för det har känts så avlägset. Men komna från Göteborgs-trakten där du lätt får hosta upp 500 000 kr för en liten tomtplätt så ändrades förutsättningarna när vi flyttade bort därifrån. Nu behövde vi "bara" betala strax under 100 000 kr för omkr. 900 kvm tomt.

Så började operation "hitta husleverantör". Vi sökte på nätet och tokbeställde en massa kataloger och broschyrer. Vi besökte Husknuten i Göteborg, och gick igenom åtskilliga planlösningar på varje ledig sekund. Vi stolpade alla leverantörer, de hus vi fann intressanta, lade in yta, pris, leveranstid, hur mycket plockepinn vs. nyckelfärdigt det var etc. Sen sållade vi...
Dessutom ringde vi runt till säljare och en del valde vi bort direkt pga bemötandet, och en del blev vi mer intresserade av. Hjältevads Steffe var den som lät allra trevligast och dessutom erbjöd sig att komma hem till oss och diskutera utan krav på att vi skulle bli kunder.

Sagt och gjort: Steffe blev hembjuden och där jag visade honom vårat "söka-leverantör-schema" och bad jag honom att tala om för mig varför vi skulle välja just Hjältevad. Det gjorde han, och Hjältevad blev det... :)
www.hjaltevadshus.se
Det första hus vi var intresserade av var Nygård, men efter en hel del kalkylerande så insåg vi att vi skulle kunna välja Björken, som inte bara var större utan också hade en planlösning som tilltalade oss mer. Tex köket - vi älskar köket!

Vi åkte upp för att titta på de tomter som fortfarande var lediga, och bestämde oss ganska snabbt. Sen var det papper hit och dit, leveransavrop, val av tapeter och inredning (den allra roligaste delen av hela byggeriet), och en massa man skulle tänka på. Helentreprenad i all ära, men lite får man allt göra själv. Nåväl, så länge det inte handlar om att banka spik och hantera virke så var vi glada. Pappersarbete är helt okej.

284086-48


I maj skrev vi på leveransavrop, i juni började man smått med grundarbetet, och vi var i Hjältevads fabrik och såg vårt hus för första gången. I juli var det semester, och den 8 augusti levererades vårt hus, den 20 augusti var det inflytt. I mitten av november började man med övervåningen, en 16 december blev den besiktigad och vi kunde flytta in resten av grejerna som stått i garaget i väntan.

Januari och februari har vi ägnat oss åt att komplettera hela huset med div. inredning, gardiner, lampor och annat nödvändigt. Vi har också haft våra första övernattningsgäster och det har fungerat jättebra. I skrivande stund är våren och ljuset på ingång och det är så skönt att se sitt hem i dagsljus igen. Speciellt övervåningen. :)

Panorama av gatan

Bara några få, men i gengäld ganska irriterande problem, har vi haft med Hjältevadshus, men vi resonerar så att resten har fungerat klockrent, och hade vi valt en annan leverantör så hade det säkert funnits irritationsmoment då också.
Huset har stått klart när det skulle stå klart. Kostnadsmässigt har det inte kostat mer än vad som stod i leveransavtalet, men däremot blev grunden dyrare än vad vi trodde, pga sprängning. Ibland har kommunikationen mellan HV och snickarlaget varit lite diffust, och de problem som uppstått är på väg att lösas. Så vi rekommenderar varmt Hjältevad om man vill ha nyckelfärdigt. Viktiga aspekter:
- Snabb leveranstid.
- Fast leveransdatum.
- Ingen lång byggkreditstid. Man betalar först när huset levereras.
- Huset byggs i fabrik och klarar sig därmed från väder och vind.
- Huset levereras helt målat och klart!! Även sidobyggnaderna som tex garage.
- Standardutbudet är så pass bra att man får en jättefin och fräsch inredning utan att kosta på sig en massa tillval. Fast det är ju en smakfråga och huset kan förstås också bli precis hur dyrt som helst.
Våra tillval: 
- Kök: Fullhöjd 
- Hall: Klinkers med golvvärme: Rekommenderas då det blir vått på vintern och trappan går ner just där. 
- V-rum: Kamin med klinkers under. Glad att vi bytte ut plattan som annars ingå - mycket snyggare och lättskött. 
- Badrum: Klinker med värmegolv, och kakel. 
- El: Lamputtag över varje fönster. Underlättar i adventstider. Skymningsrelä på ytterlamporna. 
- Garage: Dubbelgarage - faktiskt billigare än 1garage+carport.
Alla tillvalen var högprioriterade på vår lista, och vi har inte ångrat oss ett dugg.
Trivia: Vi valde tapeter enl. standard ur ECO:s sortiment, och med de tapeterna (2007) så försvinner behovet av fondvägg, då de skiftar/skimrar i olika nyanser beroende på var ljuset faller. Jättesnyggt.

Vi hade naturligtvis fler tillval på vår lista men vi fick rensa en del. Vi valde tex inte alla de tusen småtillval som finns för köket även om det kändes lockande. Säljaren avrådde oss att ta torktumlare via HV eftersom det blir dyrare än att köpa själv. Anledningen till att vi inte valde tak över sidoingången var att vi först tänkt att låta altanen löpa runt kortsidan, men med lite närmare eftertanke så har vi lagt ner den idén så nu får vi väl klara oss utan tak där.

Sammanfattningsvis är vi jättenöjda över vårt val av leverantör, hus och inredning, och grymt stolta över vårt hem. Vi gillar också läget, omgivningen, chansningen som det ändå innebar att släppa allt som fungerade bra innan och flytta 10-talet mil för ett jobbs skull.
Nästa projekt är som sagt trädgården och går det som vi vill är vi klara i mitten av april med grovplanering, utjämning och plattläggning. Sen ska vi så gräset. Garageuppfarten får vänta tills de kommer och asfalterar hela gatan.
284086-49
Nu ska sandhögen väck till barnens förtret...

I området poppar det sakteliga upp hus här och var, i slutänden blir det 40-talet hus i området, några av dem Hjältevadshus. En detalj är att vi har i särklass det mest färgsamma huset i området hitills. Det går en trend i vitt märker vi. De flesta hus är vita i grund med ljusgrå eller träfärgade detaljer. Något hus går i lätt grönt. Och ett HV-hus är visserligen mörkgrått men med vita knutar. Helt okej, men ett tag blev vi nästan rädda att kommunen skulle säga till oss att måla om vårt för det skär/skiljer sig för mycket mot resten. Men det har de inte gjort... ;)

Tja, så har det då gått ett år...Det har gått fort och det har hänt mycket, för samtidigt som vi byggde med allt vad det innebar mentalt och fysiskt helentreprenad till trots, så sålde vi också ett hem och flyttade, och geeezz - det var en utmaning det också och skulle säkert kunna fylla en hel blogg. Det är lockande att lägga in foton på vår homestyling inför flytten men denna blogg handlar ju om vårt nya hem....dock kan väl önskemål göra att ett och annat "gammalt" foto slinker med, för jag är grumt stolt över hur otrorligt städat det var i gamla hemmet under ungefär en timmes tid av vårt liv....

I helgen när jag kom hem med barnen efter att ha lämnat maken hemma ensam, var här också städat, så fint har det inte varit sen besiktningen... ;) Var bara tvungen att berätta det....

RSS 2.0